Verwarm de oven voor op 180 ° C.
Gevulde tomaten
- Snijd het kapje en een dun plakje van de onderkant van de tomaten. Schep de zaadjes uit de tomaten.
- Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verkruimel de geitenkaas.
- Pluk de oregano.
- Hak de pijnboompitten grof.
- Meng in een kom de mozzarella, geitenkaas, oregano, pijnboompitten, een beetje zout en peper. Schep het mengsel in de tomaten en leg de kapjes erop.
- Vet een ovenschaal in, zet de tomaten in de ovenschaal en bak ze circa 15 minuten in de oven in tot de kaas gesmolten is.
Couscous
- Breng het water aan de kook.
- Hak de pistachenoten fijn.
- Strooi de couscous in een kom en giet het kokende water erover zodat de couscous volledig onder water staat.
- Voeg de pistachenoten toe, leg een bord op de kom en laat circa 5 minuten staan.
- Snijd de bosuitjes in ringen.
- Pluk en hak de peterselie.
- Snijd de rucola in grove stukken.
- Halveer de citroen.
- Roer de couscous los met een vork en meng met het sap van de citroen, olijfolie extra vergine, bosuitjes, peterselie en rucola en breng op smaak met zout en peper.
0 reacties