Bereiding
Stap 1:
Wel de krenten en de rozijnen de dag van tevoren in koud water. Je kunt ze ook circa 10 minuten in kokend water wellen of 2 minuten koken. Belangrijk in elk geval om ze te wellen, dit voorkomt dat de rozijnen en krenten verbranden.
Stap 2:
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Vet een ovenschaal of bakplaat met opstaande rand in met olie en bekleed met bakpapier.
Stap 3:
Snijd de pruimen in stukjes. Rasp de appel met schil. Meng in een kom alle ingrediënten (behalve de pecannoten) goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de bakplaat en druk het stevig aan. Vet een ronde steker in met een beetje olie en zet deze in het midden van de bakvorm. Door een gat in het midden te creëren met de steker, kun je de granola bites straks beter in puntjes snijden.
Stap 4:
Bak de granola bites circa 25 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen.
1 reactie
Lekker en gezond maar…
3 eieren in het recept
Hoe lang is het dan houdbaar?