Gerookte-auberginedip (Patlican Ezme)
Stap 1:
Blaker de aubergines en paprika’s en laat afkoelen. Haal de schil van de groentes. Snijd de aubergine en de paprika fijn.
Stap 2:
Rasp de knoflook. Meng de olijfolie, knoflook, zout en sap van een halve citroen te mengen. Voeg dit toe aan de paprika en aubergine en meng goed door elkaar. Verdeel de dip in een schaaltje/bordje en garneer met een schep hangop, pistache, dille en granaatappelpitjes.
Sigara Börek
Stap 1:
Hak de dille fijn. Verkruimel de witte kaas en meng met de dille en pul biber.
Stap 2:
Verdeel het mengsel aan de brede kant van het yufka-deeg. Houd ongeveer 1.5 cm vrij. Vouw de zijkanten naar binnen over het kaasmengsel en rol vervolgens op naar het puntje. Besprenkel het uiteinde met water zodat je ze goed dicht kan plakken. Herhaal tot alle deegvelletjes en vulling op is.
Stap 3:
Verhit de frituur tot 180 °C, frituur de sigaartjes en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Karsu’s hummus
Stap 1:
Spoel de kikkererwten af onder de kraan. Doe in een kom en kneed voorzichtig zodat de buitenste velletjes loskomen.
Stap 2:
Doe de kikkererwten in een keukenmachine. Voeg het citroensap, knoflook, olijfolie, tahin en zout toe. Laat de keukenmachine 6 minuten draaien. Voeg 2 ijsblokjes toe om de hummus af te koelen en smeuïger te maken. Serveer met een scheutje olijfolie.
Kaas-walnoottapenade (Pasa Ezme)
Stap 1:
Pel en pers de knoflook. Hak de peterselie en de walnoten. Prak de witte kaas fijn.
Stap 2:
Verhit een koekenpan en bak de tomatenpuree, ketchup en knoflook. Voeg 2 eetlepels water toe en verwarm 5 minuten op laag vuur. Laat alles goed afkoelen.
Stap 3:
Meng de tomatenpuree samen met de geprakte witte kaas en voeg de walnoten en peterselie toe.
Opmaak
Serveer deze Mezze op een grote schaal.
Tip van Karsu:
Serveer deze Mezze-hapjes met verse olijven, Turks brood, pita en reepjes komkommer.
2 reacties
Alvast bedankt voor je reactie
Groetjes ed
Hiervoor moet je zo'n 100 gram gedroogde kikkererwten voor gebruiken.
Groeten,
Team-24Kitchen