Snelle pindasoep
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verhit de olie in een ruime pan, bak de kip in circa 3 minuten gaar en breng op smaak met zout en peper.
- Halveer de prei over de lengte, was de prei en snijd de prei in halve ringen.
- Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Bak de prei, sjalotten, knoflook en peper kort mee.
- Voeg de kokosmelk, bouillonblokje, rijst, water en de pindakaas toe en laat dit circa 15 minuten op laag vuur koken tot de rijst gaar is.
- Rooster de pinda’s in een droge koekenpan goudbruin.
- Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Garneer de soep met de pinda’s en de bosuitjes.
Komkommersalade
- Snijd met de kaasschaaf de komkommer in linten.
- Meng de linten in een kom met de azijn, ketjap, gembersiroop en poedersuiker.
- Serveer de kroepoek en de salade van komkommerlinten bij de soep.
0 reacties