Bloemkoolsteak
-
Verwarm de oven voor op 220˚C.
-
Trek of snijd de bladeren van de bloemkool. Snijd de 2 zijkanten van de bloemkool, zodat je alleen het stuk boven de steel overhoudt (bewaar de afsnijdsels voor een ander gerecht). Snijd 2 mooie steaks van de bloemkool.
-
Roer in een kom de olie en de specerijen door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan.
-
Bestrijk de bloemkoolsteaks met het oliemengsel.
-
Rooster een grillstreep op de steaks. Keer, draai het vuur laag, leg een stuk aluminiumfolie over de grillpan en laat de bloemkoolsteaks in circa 6-8 minuten rustig grillen en beetgaar worden.
Salade
-
Maak de dressing voor de salade van de rasp en het sap van een halve citroen, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper.
-
Bestrijk het brood aan één kant met olijfolie. Bestrooi met zout, komijn en chilivlokken. Bak in circa 3 minuten lichtbruin en krokant in de oven.
-
Laat de linzen uitlekken, spoel af met water en laat goed uitlekken. Meng de spinazie en linzen voorzichtig met de dressing.
-
Pel de pistachenoten en schep door de salade.
Opdienen
-
Leg de bloemkoolsteaks op de borden. Schep de salade ernaast. Geef het krokante brood erbij. Bestrooi het gerecht met zout en peper.
0 reacties