1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed een springvorm met bakpapier.
2. Mix de roomboter met de basterdsuiker licht en romig. Meng één voor één de eieren erdoor, gevolgd door het zelfrijzend bakmeel.
3. Pel en prak de bananen en voeg met een snufje zout, het gemberpoeder en de kokosrasp toe. Meng tot een beslag en giet in de bakvorm, strijk glad.
4. Mix de roomkaas met het ei, de suiker en bloem door elkaar. Verdeel met een spatel over het bananenbroodbeslag.
5. Bak 40-50 minuten in de oven. Check op gaarheid door er met een satéprikker in te prikken, er mag geen rauw beslag meer aan de prikker zitten. Laat helemaal afkoelen.
6. Optioneel: Maak er een fruitsalade bij. Maak het fruit schoon en snijd de grote exemplaren in stukken. Breng op smaak met het sap van een halve limoen, honing en kardemom.
7. Schep de fruitsalade vlak voor serveren op de taart. Rasp er eventueel nog wat limoenschil over en bestuif met poedersuiker.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties