Spannende Thaise kipburgers
- Snijd de koriander grof.
- Meng in een grote kom het kipgehakt, rode currypasta, ei, paneermeel en de helft van de koriander. Breng op smaak met een beetje zout. Vorm gelijke burgers.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de Thaise kipburgers op middelhoog vuur om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
- Pluk de kropsla.
- Snijd de witte bolletjes open.
Thaise salade
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Verwijder de harde draden van de peultjes. Kook de peultjes in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
- Meng de vissaus en sap van de limoen in een grote kom.
- Snijd de komkommer in blokjes.
- Schil en snijd de mango in blokjes.
- Verwarm een koekenpan en rooster de cashewnoten circa 3 minuten.
- Meng de peultjes, cashewnoten, mango, komkommer in de kom met de vissaus en limoensap en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de kropsla over de bolletjes. Verdeel de kipburgers over de kropsla en lepel de chilisaus erover. Schep de Thaise salade ernaast. Garneer met koriander.
0 reacties