Nicecream
Stap 1:
Snijd de banaan in plakjes. Maak de aardbeien schoon. Leg de banaan en de aardbeien minimaal 3 uur in de vriezer.
Cookie dough
Stap 1:
Spoel de kikkererwten schoon en dep droog met keukenpapier. Probeer zoveel mogelijk de vliesjes van de kikkererwten te verwijderen tijdens het droogdeppen voor een gladder deeg.
Stap 2:
Maal de havermout fijn in de foodprocessor en schep over in een kom. Maal de kikkererwten met de ahornsiroop, amandeldrink, vanille en het zout fijn in de foodprocessor.
Stap 3:
Voeg het mengsel toe aan een grote kom en meng hier met de hand het amandelmeel en het havermoutmeel doorheen.
Stap 4:
Hak de chocolade. Rol van het deeg kleine balletjes en rol deze vervolgens door de stukjes chocolade of druk de stukjes chocolade in het deeg. Het cookie dough is direct klaar om gegeten te worden.
Chocoladesaus
Stap 1:
Breng voor de chocoladesaus in een steelpan de kokosolie, haverdrink en de ahornsiroop aan de kook en zet het vuur laag.
Stap 2:
Voeg het cacaopoeder toe terwijl je roert met een garde en laat de saus ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken. Laat de saus volledig afkoelen.
Afmaken nicecream
Stap 1:
Voeg de bevroren banaan, aardbeien, kokosmelk en de vanille in de foodprocessor en laat deze net zo lang draaien tot je een gladde romige nicecream hebt.
Stap 2:
Voeg onderin potjes (of schaaltjes) de helft van de cookie dough toe en vul verder op met het ijs en de chocoladesaus. Garneer met verse aardbeien, munt, de rest van de cookie dough en de chocolade.
Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.
0 reacties