De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cookie dough & nicecream

Het lekkerste van koekjes bakken is het snoepen van het koekjesdeeg. Deze versie is zonder rauw ei dus helemaal veilig om te eten.

30 min voorbereidingstijd
180 min (voor)bereidingstijd
Eetbaar Cookie Dough en Ice cream van Aardbeien_LS_6869.jpg

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Het lekkerste van koekjes bakken is het snoepen van het koekjesdeeg. Deze versie is zonder rauw ei dus helemaal veilig om te eten.

Bereidingswijze

Nicecream

Stap 1:
Snijd de banaan in plakjes. Maak de aardbeien schoon. Leg de banaan en de aardbeien minimaal 3 uur in de vriezer.

Cookie dough

Stap 1:
Spoel de kikkererwten schoon en dep droog met keukenpapier. Probeer zoveel mogelijk de vliesjes van de kikkererwten te verwijderen tijdens het droogdeppen voor een gladder deeg.

Stap 2:
Maal de havermout fijn in de foodprocessor en schep over in een kom. Maal de kikkererwten met de ahornsiroop, amandeldrink, vanille en het zout fijn in de foodprocessor.

Stap 3:
Voeg het mengsel toe aan een grote kom en meng hier met de hand het amandelmeel en het havermoutmeel doorheen.


Stap 4:
Hak de chocolade. Rol van het deeg kleine balletjes en rol deze vervolgens door de stukjes chocolade of druk de stukjes chocolade in het deeg. Het cookie dough is direct klaar om gegeten te worden.

Chocoladesaus

Stap 1:
Breng voor de chocoladesaus in een steelpan de kokosolie, haverdrink en de ahornsiroop aan de kook en zet het vuur laag.

Stap 2:
Voeg het cacaopoeder toe terwijl je roert met een garde en laat de saus ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken. Laat de saus volledig afkoelen.

Afmaken nicecream

Stap 1:
Voeg de bevroren banaan, aardbeien, kokosmelk en de vanille in de foodprocessor en laat deze net zo lang draaien tot je een gladde romige nicecream hebt.

Stap 2:
Voeg onderin potjes (of schaaltjes) de helft van de cookie dough toe en vul verder op met het ijs en de chocoladesaus. Garneer met verse aardbeien, munt, de rest van de cookie dough en de chocolade.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker