Chocolade-avocadocake
Verwarm
de oven voor op 160 ºC. Vet de taartpannen in en beleed met bakpapier. Meng in
een kom de bloem, cacaopoeder, zout, bakpoeder en de suiker. Halveer de avocado,
verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees uit de schil.
Prak de avocado fijn met een vork. Meng in een andere kom de zonnebloemolie,
avocado, water en azijn. Meng het droge mengsel door het natte mengsel. Vet de
taartpan in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de taartpan en
bak de chocolade-avocadocake in circa 60 minuten gaar. Laat afkoelen en haal de
cake uit de vorm. Halveer de cake horizontaal.
Avocadocrème
Halveer
de avocado’s, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Pureer de
avocadostukken zo glad mogelijk in het bakje van de staafmixer. Halveer het
vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Halveer de limoen en pers
het sap uit boven de avocado’s. Roer het avocadomengsel, poedersuiker en het
vanillemerg tot een gladde egale en smeuïge crème. Verdeel de crème over één
plak chocoladecake en leg de andere plak
erbovenop. Bestrijk de bovenkant met de rest van de avocadocrème.
Pistache-cashewcrunch
Hak
de pistachenoten en cashewnoten grof en strooi over de taart.
0 reacties