De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

roberta's roze burgers (zalmburgers met maïs)

Snijd de zalmfilet in stukken en laat ze 30 minuten aanvriezen in de diepvries. Snijd de lente-uien fijn. Maal in de kom van de keukenmachine de ijskoude zalmstukken tot een grof gehakt. Voeg de lente-uien, een paar druppels sesamolie, een scheutje limoensap en wat zout en peper toe en maal nog even door.

30 min (voor)bereidingstijd
Roberta's roze burgers (zalmburgers met maïs)

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Meer lekkere recepten? Zoete Spruiten nu te bestellen via Bol.com voor €17,99.

Snijd de zalmfilet in stukken en laat ze 30 minuten aanvriezen in de diepvries. Snijd de lente-uien fijn. Maal in de kom van de keukenmachine de ijskoude zalmstukken tot een grof gehakt. Voeg de lente-uien, een paar druppels sesamolie, een scheutje limoensap en wat zout en peper toe en maal nog even door. Vorm 4 hamburgers van het zalmgehakt. Leg ze tot gebruik in de koelkast.

Kook de maïskolven gaar met een schepje suiker. Snijd de sla in fijne reepjes. Roer de chilisaus door de mayonaise. Voeg evt. een klein scheutje limoensap toe.

Verhit een koekenpan en bak de zalmburgers in een scheutje olie in 3-4 minuten per kant goudbruin en medium gaar. Snijd het avocadovruchtvlees in plakjes. Beleg de broodjes met plakjes avocado en wortelrasp. Leg de zalmburgers erop en lepel hier de chilimayonaise overheen.

Geef de maïskolf erbij. Leg hier een klontje boter op en strooi er een beetje zout over. Leg de ijsbergsla erbij en serveer.

Tips
Je hoeft niet het duurste stuk zalm te kopen, zalmstaart is prima, want je gaat de vis toch malen.

Voor volwassenen: geef extra partjes limoen en verse koriander erbij.

Meer lekkere recepten? Zoete Spruiten nu te bestellen via Bol.com voor €17,99.

Kinderen en eten, het blijft lastig zodra het geen pannenkoeken zijn of patat is. In Zoete Spruiten komen verschillende kinderen aan het woord en geven ze hun ongezouten mening over ingrediënten die de meeste kinderen niet lekker vinden, zoals witlof, spruitjes, vis en kaas. En wie krijgt die mening beter boven tafel dan Jochem van Gelder?

Jochem draagt de ongezouten mening van de kinderen door aan 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting! Roberta weet dus als geen ander hoe het is om voor kinderen te koken en elke aflevering bedenkt ze dan ook een oplossing voor het probleem: van een originele manier om te presenteren tot groenteburgers, en van pasta met spruitjes tot kaaswafeltjes. Ze kookt het traditionele gerecht op een andere manier, geeft tips hoe je lekkere kidsproof gerechten maakt en wat hierbij helpt.

De kids gaan samen met Roberta & Jochem aan tafel en vellen vervolgens hun oordeel over het “nieuwe” gerecht. Of ze enthousiast zijn zie je elke week in Zoete Spruiten.

Benieuwd naar de recepten? Je vindt ze hier!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker