Rendang van spitskool
Snijd de spitskool in kwarten en vervolgens in fijne reepjes. Bestrooi de kool met het zout en zet circa 2 uur onder druk weg.
Kneus het citroengras en de djeruk perut. Snijd de rode peper fijn. Schil en rasp de gember. Giet het vocht van de kool en spoel het zout eraf. Dep de kool droog. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de specerijen en de kool circa 4 minuten. Voeg de ketjap, gembersiroop, sambal badjak en de bouillon toe. Gaar de kool 30-45 minuten op laag vuur.
Maïspancakes
Meng de bloem met het bakpoeder, kurkuma en de poedersuiker. Schenk de karnemelk erbij en meng goed door. Pluk en hak de bladselderij en voeg samen met de maïskorrels toe aan het bloemmengsel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olie in een antiaanbakpan en bak de pancakes circa 2 minuten om en om.
Serveren
Serveer de rendang van spitskool met witte rijst en maïspancakes.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
rendang van spitskool met maïspancakes
Snijd de spitskool in kwarten en vervolgens in fijne reepjes. Bestrooi de kool met het zout en zet circa 2 uur onder druk weg.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties