Was de kousenband goed en snijd ze vervolgens in reepjes van 5 centimeter. Pel 1 ui en snipper deze fijn. Haal het vel van de teentjes knoflook en snij deze ook fijn. Snijd een halve Surinaamse peper fijn. Snijd de kippendijfilet in grove stukken.
Verwarm nu in een ruime wokpan een goede bodem arachideolie. Fruit hierin een halve ui, drie teentjes knoflook en de halve Surinaamse peper. Voeg als de ui glazig is de kippendij toe, samen met de masala, komijnzaad en zout naar smaak. Bak dit kort en laat vervolgens met de deksel op de pan rustig gaar worden.
Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en was ze goed tot alle zetmeel eraf is. Doe in een andere pan een goede bodem olie en fruit hierin de restant van de ui en de knoflook. Voeg de aardappels toe samen met de kerriepoeder en zout en peper naar smaak.
Voeg nu de kousenband toe en bak nog ongeveer een minuut aan. Doe ruim water in de pan en laat zachtjes doorgaren. Serveer de kip en aardappels met de kousenband en verwarmde rotipannenkoeken. Gebruik de pannenkoeken om mee te eten.
0 reacties