Voorbereiden
Stap 1:
Snijd de aardappels in frietvorm. Breng een pan met water aan de kook en kook gesneden aardappels voor circa 5 minuten. Laat na het koken uitlekken, dep goed droog en laat uitwasemen.
Stap 2:
Zet de airfryer op 120ºC. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen. Bak de patat in circa 15 minuten voor in de airfryer. Haal de patat eruit en laat uitwasemen.
Voorbereiden kip
Meng de appelazijn met de dragon. Pel en hak de knoflook fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed door en marineer de kippenpoten.
Kip, patat en appelmoes
Stap 1:
Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en pak de appels in met aluminiumfolie.
Stap 2:
Verhoog daarna de temperatuur van de airfryer tot 180ºC. Leg de appels en de kippenpoten in de airfryer. Bak circa 5 minuten.
Stap 3:
Meng de voorgebakken patat met de olie en roer goed door. Doe daarna in de airfryer. Leg daarop de kippenpoten en de appel en bak nog circa 15 minuten tot goudbruin en gaar. Meng tussentijds goed door en draai de kippenpoten om.
Stap 4:
Verwijder na het bakken het aluminiumfolie van de appels. Lepel de vrucht uit de schil en prak met een vork tot moes. Verdeel samen met de kippenpoten en patat over de borden.
Mayonaise
Meng de appelazijn, mosterd en de dooier. Breng op smaak met peper en zout. Voeg druppelsgewijs en al roerend met een garde de olie toe tot de mayonaise de gewenste dikte krijgt.
1 reactie
En lekker makkelijk