De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pasta met romige paprikasaus

Pasta en roomsauzen gaan net zo goed samen als pasta en paprika. Dus waarom zou je die beide niet combineren? 

5 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
pasta met romige paprikasaus

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

"Deze pasta met paprikaroomsaus is verassend lekker en echt helemaal niets moeilijk. Ik laat je zien hoe je dit maakt!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 250 ° C. 

  2. Rooster de paprika's 30 minuten in de oven en haal ze eruit als ze zacht zijn. Het is geen probleem als de paprika’s een beetje zwartgeblakerd zijn.

  3. Doe de nog warme paprika’s in een plastic zak en sluit ‘m af. Laat de paprika's afkoelen. Het velletje van de paprika’s kan je nu makkelijk verwijderen. Verwijder ook de zaadlijsten en de steel.

  4. Kook de pasta in gezouten water beetgaar en giet af.

  5. Hak de sjalotten en knoflook fijn. Doe een scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de sjalotten en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Doe de sjalotten en de knoflook in de blender en voeg de paprika’s, sojaroom, paprikapoeder en maizena toe. Mix tot een romige massa en breng op smaak met zout en peper. 

  7. Giet de saus terug in de pan en laat langzaam sudderen. De maïzena zorgt ervoor dat de saus iets dikker wordt. Voeg vervolgens de pasta toe en meng alles goed. 

  8. Garneer met gehakte peterselie, een scheutje olijfolie en de chilivlokken.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.