1. Begin, als je ze zelf maakt met de chips: Verhit de frituurolie tot 180˚C.
2. Schil de aardappels en schaaf in dunne plakjes. Spoel met water en dep droog met keukenpapier of een schone doek.
3. Frituur de aardappels in circa 3 minuten in porties goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
4. Pel en snijd de uien in dunne ringen.
5. Maak 8 hamburgers van het gehakt.
6. Verwarm evt. de ovengrill voor. Verhit een grote koekenpan.
7. Leg de hamburgers in de hete droge koekenpan. Kruid het vlees met zout en peper. Leg de uienringen erop en druk aan met een spatel.
8. Keer na 3-4 minuten en bak ook de andere kant.
9. Leg op elke hamburger een plak taleggio (plaats evt. onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is).
10.Snijd de broodjes open, leg ze in de pan waarin de hamburgers gebakken zijn. Snijd de augurken en tomaten in plakken.
11.Besmeer de broodjes met mosterd, beleg met een plak tomaat, augurk en 2 cheese & onion burgers. Serveer met de chips.
Bovenstaand recept is van Perry. Zo maakt Job crispy cheese & onion burgers
1. Snijd de uien in dikke ringen en besmeer met mosterd. Haal door de bloem, eiwit en panko (= grof paneermeel) en bak ze krokant in olie.
2. Maak 4 hamburgers en bak ze in een droge koekenpan.
3. Paneer de taleggio met bloem, eiwit en panko en bak de kaas krokant in een laagje olie.
4. Beleg de broodjes met ui, een hamburger, tomaat, augurk en crispy gebakken kaas en zet vast met een satéprikker.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties