Speculaaskruiden
Meng alle ingrediënten tot poeder in een koffiemolen.
Nieuwjaarskoeken
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden. Meng met een mixer het bloemmengsel, suiker, zonnebloemolie, water en de honing met elkaar tot een egaal beslag. Giet het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot twee ovale plakken. Bak de Nieuwjaarskoeken in de oven in circa 30 minuten gaar. Laat de Nieuwjaarskoeken daarna afkoelen.
Glazuur
Roer het eiwit met de poedersuiker glad tot een spuitbaar glazuur. Schep het glazuur in een cornetje. Spuit met het glazuur een Nieuwjaarswens op de koek.
Tip: als je geen rauw eiwit wil gebruiken voor je glazuur gebruik dan water. Met eiwit wordt het glazuur sneller hard en mooier wit.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Wat vond jij ervan?
Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties