De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Lasagne van courgette

Een heerlijke lasagne van groenten, pesto en ricotta uit New York!

80 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Lasagne van courgette

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 120 ºC. Verwijder de kroontjes uit de tomaten en snij met een mesje een kruisje aan de bovenkant. Kook de tomaten circa 10 seconden in ruim water en spoel ze koud in water. Pel de velletjes eraf en verwijder de zaadlijsten en leg ze op de een bakplaat. Pel en hak de knoflook. Bestrooi de tomaten met zout, peper, suiker, knoflook en stukjes laurier. Besprenkel ze met een scheutje olijfolie. Laat de tomaten in de oven in circa 1 uur drogen.

Hak de basilicumblaadjes met de pijnboompitten in de keukenmachine (houd een paar basilicumtakjes achter voor garnering). Voeg al draaiende 150 ml olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de courgette in dunne plakjes en beleg de helft met plakjes gedroogde tomaat, ricotta en basilicumpesto. Dek af met de overige courgetteplakjes. Garneer met de pesto en een takje basilicum.

Dit recept komt uit de aflevering over New York van het programma The Taste of Life Travel.

Wijntip

Dit gerecht heeft een combinatie van filmende en strakke smaken. Een vollere witte wijn is hier op zijn plaats. Een Pinot Gris uit de Elzas bijvoorbeeld . Voor wie liever rood drinkt is een lichte, iets gekoelde, rode wijn van Pinot Noir (nieuwe wereld) of Gamay (Beaujolais) een perfecte smaakvriend!

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.