Verwarm de oven voor op 120 ÂșC. Verwijder de kroontjes uit de tomaten en snij met een mesje een kruisje aan de bovenkant. Kook de tomaten circa 10 seconden in ruim water en spoel ze koud in water. Pel de velletjes eraf en verwijder de zaadlijsten en leg ze op de een bakplaat. Pel en hak de knoflook. Bestrooi de tomaten met zout, peper, suiker, knoflook en stukjes laurier. Besprenkel ze met een scheutje olijfolie. Laat de tomaten in de oven in circa 1 uur drogen.
Hak de basilicumblaadjes met de pijnboompitten in de keukenmachine (houd een paar basilicumtakjes achter voor garnering). Voeg al draaiende 150 ml olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de courgette in dunne plakjes en beleg de helft met plakjes gedroogde tomaat, ricotta en basilicumpesto. Dek af met de overige courgetteplakjes. Garneer met de pesto en een takje basilicum.
Dit recept komt uit de aflevering over New York van het programma The Taste of Life Travel.
Wijntip
Dit gerecht heeft een combinatie van filmende en strakke smaken. Een vollere witte wijn is hier op zijn plaats. Een Pinot Gris uit de Elzas bijvoorbeeld . Voor wie liever rood drinkt is een lichte, iets gekoelde, rode wijn van Pinot Noir (nieuwe wereld) of Gamay (Beaujolais) een perfecte smaakvriend!
0 reacties