Kip uit het verre oosten
- Kluts het ei in een kom.
- Schep de maïzena op een bordje.
- Dep de kipfilet droog met keukenpapier. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Wentel de kip door het ei en vervolgens door de maïzena.
- Verhit een laagje olie in een pan en bak de kip om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Laat de kip uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Breng in een pan de ketchup, ketjap manis, water, sesamolie en de sesamzaadjes aan de kook. Breng de saus op smaak met een beetje versgemalen peper en roer de kip door de saus.
Noedels
- Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Chinese kool
- Snijd de kool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de kool in dunne repen.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit een scheutje arachideolie in een wok en roerbak de ui, kerriepoeder en de geraspte kokos circa 2 minuten.
- Voeg de Chinese kool toe en roerbak in circa 6 minuten gaar.
Serveren
- Verdeel de noedels, Chinese kool en de kip over de borden. Lepel de saus over de kip.
0 reacties