De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip uit het verre oosten

20 min kooktijd
Kip uit het verre oosten

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kip uit het verre oosten

  • Kluts het ei in een kom.
  • Schep de maïzena op een bordje.
  • Dep de kipfilet droog met keukenpapier. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Wentel de kip door het ei en vervolgens door de maïzena.
  • Verhit een laagje olie in een pan en bak de kip om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Laat de kip uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Breng in een pan de ketchup, ketjap manis, water, sesamolie en de sesamzaadjes aan de kook. Breng de saus op smaak met een beetje versgemalen peper en roer de kip door de saus.

Noedels

  • Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Chinese kool

  • Snijd de kool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de kool in dunne repen.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje arachideolie in een wok en roerbak de ui, kerriepoeder en de geraspte kokos circa 2 minuten.
  • Voeg de Chinese kool toe en roerbak in circa 6 minuten gaar.

Serveren

  • Verdeel de noedels, Chinese kool en de kip over de borden. Lepel de saus over de kip. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker