- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de rijst op hoog vuur in circa 2 minuten goudbruin.
- Schil en snijd de gember in plakjes.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringen. Bak de rode peper en gember circa 1 minuut mee met de rijst. Blus de rijst af met het water en het bier.
- Verwarm de rijst al roerende circa 10 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Pel en hak de knoflook grof.
- Snijd twee derde van de champignons grof.
- Pluk en snijd de peterselie grof.
- Halveer twee derde van de cherrytomaatjes.
- Verkruimel het bouillonblokje. Pureer voor de pesto de knoflook, gesneden champignons, peterselie, gesneden cherrytomaatjes, het verkruimelde bouillonblokje en een scheut olijfolie in het bakje van de staafmixer.
- Breng de kabeljauw op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw circa 2 minuten op één kant. Gaar de kabeljauw nog circa 6 minuten verder in de oven.
- Snijd de resterende champignons en cherrytomaatjes in dunne plakjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Serveer de kabeljauw met de basmati-risotto, spinazie en de pesto. Garneer met de resterende champignons en cherrytomaatjes.
0 reacties