De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

italiaanse kipflapjes

30 min kooktijd
Italiaanse kipflapjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Meng de mascarpone met de Parmezaanse kaas. Snijd de kip in kleine stukjes en de olijven in ringen. Pel en hak de knoflook. Snijd de lente-ui in ringen. Pluk de dille en ris de tijm en hak de kruiden fijn. Meng de kip, olijven, knoflook, lente-ui en de kruiden door het mascarponemengsel en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Meng de eidooier en de room met elkaar en bestrijk het bladerdeeg ermee. Schep in het midden van het bladerdeeg een lepel vulling en vouw de punten naar elkaar toe tot er flapjes ontstaan. Bestrijk de bovenkant met het eidooiermengsel en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker