Hollandse garnalencocktail
-
Pel de Hollandse garnalen.
-
Meng de vodka, ketchup, tabasco, worcestersaus, citroen en mayonaise door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de Hollandse garnalen in cocktailglazen. Verdeel daar de cocktailsaus over en garneer met zeekraalpoeder.
Garnalentoast: witbrood
-
Kneed alle ingrediënten voor het deeg met een mixer met deeghaken of met de hand. Maak een bol en dek af met een vochtige theedoek. Laat dit 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Vet de bakvorm in met boter en doe het deeg in het broodbakblik en schuif de deksel erop. Laat nogmaals 15 minuten rijzen.
-
Bak het brood in circa 20-25 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
Garnalentoast
-
Doe de garnalen, sjalotjes, eiwit, maismeel, sojasaus, knoflook, sesamolie en koriander in een keukenmachine en maal fijn.
-
Snijd het witbrood in plakken van 1 centimeter dik. Besmeer met de garnalenspread en dip in het sesamzaad.
-
Verhit een laag olie in een diepe pan en bak de garnalentoast in circa 2-4 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Garneer met zeekraalpoeder en partjes citroen.
0 reacties