Groentechips maken
Verwarm de oven tot 40 °C. Boen de de cassave, zoete aardappel, biet en winterpeen schoon. Schaaf ze daarna in dunne plakjes met de mandoline of schaaf. Laat 30 min. op een rooster drogen in de oven.
Aioli maken
Pel de knoflook. Vijzel de knoflook en het brood met een snuf zout tot een pasta. Klop de pasta met de eidooier. Voeg al kloppend druppelsgewijs de olie toe. Breng de aioli op smaak met citroensap, peper en zout.
Frituren
Verhit de olie tot 170°C. Frituur de groenten en cavolo nero in gedeeltes in ca 2 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Frituur daarna de garnalen in 1 min. krokant. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Serveer de garnalen en groentechips met zoutvlokken en de aioli.
Dit recept is afkomstig uit het boek Veggies & Fish van Bart van Olphen
ISBN: 9789464040050
Prijs: €32
Verschijningsdatum: November 2020
Fontaine Uitgevers
0 reacties