De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gefrituurde garnalen met aioli en groentechips

Dit lekkere recept is een keer wat anders dan de plank met kaas en worstjes die we natuurlijk gewend zijn. De combinatie van krokante Hollandse garnalen, groentechips en verse aioli is niet alleen superlekker maar ook ideaal om gezellig te delen met elkaar!

30 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
garnalen 1

Een recept van

Dit lekkere recept is een keer wat anders dan de plank met kaas en worstjes die we natuurlijk gewend zijn. De combinatie van krokante Hollandse garnalen, groentechips en verse aioli is niet alleen superlekker maar ook ideaal om gezellig te delen met elkaar!

Bereidingswijze

Groentechips maken 
Verwarm de oven tot 40 °C. Boen de de cassave, zoete aardappel, biet en winterpeen schoon. Schaaf ze daarna in dunne plakjes met de mandoline of schaaf. Laat 30 min. op een rooster drogen in de oven. 

Aioli maken 
Pel de knoflook. Vijzel de knoflook en het brood met een snuf zout tot een pasta. Klop de pasta met de eidooier. Voeg al kloppend druppelsgewijs de olie toe. Breng de aioli op smaak met citroensap, peper en zout. 

Frituren  
Verhit de olie tot 170°C. Frituur de groenten en cavolo nero in gedeeltes in ca 2 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Frituur daarna de garnalen in 1 min. krokant. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Serveer de garnalen en groentechips met zoutvlokken en de aioli. 

Dit recept is afkomstig uit het boek Veggies & Fish van Bart van Olphen 
ISBN: 9789464040050 
Prijs: €32 
Verschijningsdatum: November 2020 
Fontaine Uitgevers 

 

 

Om  stipt 6 uur 's avonds zit Nederland te genieten van een bordje stamppot (mét juskuiltje) of een traditioneel AVG-tje. Alhoewel, dat is ons traditionele beeld. Maar klopt dit beeld tegenwoordig nog wel? Culinair televisie-icoon Janny van der Heijden zoekt het uit in De Smaak van Nederland.

Staat de Hollandse Pot nog bijna iedere dag op het menu of geven we toch de voorkeur aan een snel en makkelijk pastagerecht. Koken we eigenlijk wel zelf of grijpen we naar de pakjes en zakjes, of zelfs een aan huis bezorgd verspakket? 24Kitchen heeft een uitgebreid onderzoek gedaan en heeft het antwoord op deze vragen. Hoe het precies zit legt Janny aan je uit in 6 verrassende afleveringen met ieder een eigen thema.

De Smaak van Nederland met Janny van der Heijden is vanaf 22 februari, elke maandag om 22.00 uur te zien op 24Kitchen. 

De smaak van Nederland Janny van der Heijden

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker