24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Hertenbiefstuk met wildsaus

Rating 4/5

Wildsaus

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en halveer de knoflook en kneus de jeneverbes.
  • Karamelliseer de suiker met 1 eetlepel water in een diepe pan.
  • Blus de karamel af met de balsamicoazijn, 200 ml rode wijn en 200 ml water. Voeg de tijm, rozemarijn, ui, knoflook en jeneverbes toe.
  • Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en roer door.
  • Kook de saus tot de helft in en snijd de ontbijtkoek in blokjes.
  • Zeef de saus, voeg de ontbijtkoek toe en roer tot de ontbijtkoek is opgelost.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.

Hoe bak ik de perfecte hertenbiefstuk

  • Verhit olie op hoog vuur in een koekenpan.
  • Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper.
  • Leg de biefstukken in de pan en bak ze aan de onderkant in circa 3 minuten goudbruin.
  • Voeg de boter toe en draai de biefstukken om. Bak de andere kant in circa 3 minuten goudbruin.
  • Haal de biefstukken uit de pan en leg ze op een bord.
  • Giet het braadvet weg en blus de pan af met de resterende wijn. Breng aan de kook en voeg toe aan de wildsaus.
  • Dek het bord af met aluminium folie.
  • Laat het vlees circa 5 minuten rusten.
  • Snijd het vlees tegen de draad in.

Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.

 
Wijntip
van wijndeskundige Corria Houthuizen

Ga voor rood! En dan liefst een rijpe Chileense wijn gemaakt van Carmenère (de huisdruif van Chili). Ook lekker hierbij; een klassieke Bordeaux wijn die gemaakt is van vooral Merlot. St. Emilion bijvoorbeeld of een gulle rode wijn uit het Rhône gebied, Vacqueras of Gigondas.
 

 

Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen