Stappenplan
-
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Kneus de jeneverbessen in een vijzel. Ris de tijm en rozemarijn.
-
Karamelliseer de suiker met 1 eetlepel water in een steelpan. Blus de karamel af met de balsamicoazijn, 200 ml rode wijn en 200 ml water.
-
Voeg de tijm, rozemarijn, ui, knoflook en jeneverbes toe. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en roer door.
-
Kook de saus tot de helft in. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Zeef de saus, voeg de ontbijtkoek toe en roer tot de ontbijtkoek is opgelost. Zet de saus even apart.
-
Verhit de boter in een koekenpan. Dep de hertenbiefstukken droog en bestrooi met zout en peper.
-
Leg de hertenbiefstukken in de pan en bak ze aan de onderkant in circa 3 minuten goudbruin. Draai de biefstukken om. Bak ook de bovenkant in circa 3 minuten goudbruin.
-
Haal de biefstukken uit de pan en leg ze op een bord. Pak ze in met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
-
Voeg de resterende wijn toe aan het braadvet in de pan en breng aan de kook. Voeg dit toe aan de wildsaus. Warm de saus goed door.
-
Serveer de hertenbiefstuk met de wildsaus. Kies voor aardappelpuree en groenten naar keuze om het gerecht compleet te maken.
0 reacties