De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartige verwenflapjes

Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Gaar de bloem tot er een glimmende roux ontstaat en voeg de melk toe. Roer goed door en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Kook de saus circa 2 minuten door en laat hem afkoelen.

30 min kooktijd
Hartige  verwenflapjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bechamelsaus
Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Gaar de bloem tot er een glimmende roux ontstaat en voeg de melk toe. Roer goed door en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Kook de saus circa 2 minuten door en laat hem afkoelen.

Flapjes
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kaas in blokjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Meng de kaas, ui en de hamblokjes. Schep een lepel vulling in het midden van het bladerdeeg en schep er een lepel bechamelsaus over. Kluts het ei en bestrijk de randen van het deeg ermee. Vouw de flapjes dicht en druk ze goed aan. Leg de flapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de flapjes in, bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de flapjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker