Bereiding
Verwarm de oven op 200 °C. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de helft van de knoflook met olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.
Halveer de aubergines en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk de binnenkant van de aubergines met de knoflookolie. En versgemalen peper. Gaar de aubergines in circa 20 minuten in de oven zacht en gaar.
Pel de uien en snijd in plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in fijne blokjes. Verhit een hapjespan met olijfolie en fruit de ui met de resterende knoflook en wat ras el hanout. Spoel de kikkererwten en laat uitleggen. Voeg de kikkererwten, de paprika en de tomatenpuree toe en laat zachtjes stoven tot de groente zacht en gaar zijn. Voeg een beetje chilipoeder en de rasp en het sap van een citroen toe. Voeg 200 ml water toe aan de saus en roer door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Hak de koriander fijn en voeg toe aan de pan.
Neem de aubergines uit de oven maar laat de oven aan staan. Schep een deel van de binnenkant weg. Laat en rand van circa 1 centimeter vruchtvlees in de aubergine zitten. Hak het vruchtvlees van de aubergine fijn en schep om met een scheut olijfolie en wat rasp en sap van de citroen. Meng de auberginevulling door het kikkererwtenmengsel.
Vul de uitgeholde aubergine met het kikkererwtenmengsel en verbrokkel de feta erover. Bestrooi met amandelschaafsel. Plaats de aubergines circa 5 minuten terug in de oven en tot de kaas smelt en de amandelen goudbruin kleuren.
Serveren
Serveer de aubergines op een bord, garneer met verse koriander.
0 reacties