Wat is côte de boeuf?
Het klinkt heel chic. Maar eigenlijk betekent côte de boeuf niet veel meer dan '‘runderkarbonade op het bot'. Het vlees is heel mals en komt uit de rug van een koe. Het vlees zit vast aan een been (bot), waardoor het heel veel smaak krijgt bij het bakken.
Hoe lang côte de boeuf op de bbq?
Hoe lang een côte de boeuf op de barbeque moet liggen, hangt af van de dikte van het vlees. Houd voor een perfecte garing een kerntemperatuur van circa 55°C graden aan.
Hoeveel côte de boeuf per persoon?
Voor een hoofdgerecht reken je zo'n 150 gram vlees en 200 gram vis per persoon. Dus raden we ook zo'n 150 g côte de boeuf per persoon aan als hoofdgerecht tijdens een diner.
Wat is lekker bij côte de boeuf?
Côte de boeuf kun je serveren met alles wat je lief hebt. Denk hierbij aan lekkere seizoensgroenten, zoals spruiten, boontjes, pompoen uit de oven, (zoete aardappel) frietjes of hasselbackaardappelen.
0 reacties