De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gegratineerde mosselen

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gegratineerde mosselen

Bereidingswijze

Spoel de mosselen af en tik de schelp tegen bijvoorbeeld de rand van de wasbak. Even wachten en na enkele tellen zie je dat de schelp sluit. Doet de schelp dit niet gooi hem dan weg. Overigens kun je mosselen waarvan de schelp stuk of beschadigd is het beste meteen weggooien. Pel en snipper de ui. Snijd de bleekselderij in halve maantjes. Halveer en was de prei en snijd de prei in halve ringen. Verhit een klontje boter in een mosselpan, voeg de groente toe en bak kort aan. Voeg de mosselen toe en bak kort mee. Blus af met witte wijn en kook circa 3 minuten met de deksel op de pan tot de schelpen open staan. Schud de pan tussendoor een paar keer om. Laat de mosselen een klein beetje afkoelen. Verwijder de bovenkant van de schelp. Verdeel het zeezout in een ovenschaal en zet de mosselen in de schelp erin.

Champagnesabayon
Verwarm de grill van de oven voor op 200 ºC. Smelt de boter. Klop de eidooiers met de champagne, een beetje zout en versgemalen peper au bain-marie schuimig en gaar. Meng de gesmolten boter erdoor. Schep een lepel sabayon op de mosselen. Zet de ovenschaal met de mosselen circa 4 minuten in de oven tot de sabayon mooi is gegratineerd. Serveer direct.

Tip: je kunt in plaats van champagne ook prosecco of cava gebruiken, zelfs witte wijn is erg lekker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.