Gefrituurde groenten
Stap 1:
Schil de aardappelen en snijd samen met de courgette en aubergine in plakjes. Leg de aardappel- en aubergineplakjes in een kom met water en ½ eetlepel zout. Laat ongeveer 20 minuten staan. Giet daarna af.
Stap 2:
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C en frituur de courgette. Schep uit de hete olie en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Frituur daarna de rode en groene pepers, de aubergine en tot slot de aardappel.
Stap 3:
Meng de komijn met een snuf zout.
Pittige paprikatapenade
Doe de tomaten, rode ui, peterselie, rode peper, rode paprika, groene peper, optionele sambal en een snuf zout in een keukenmachine en maal grof. Schep in een kom en roer de olijfolie erdoor.
Knoflook-yoghurtdip:
Rasp de knoflook en meng met de Turkse yoghurt. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om de dip iets te verdunnen.
Opmaak
Verdeel de gefrituurde groente op een feestelijke schaal, bestrooi met het komijn-zout en serveer met de pittige paprikatapenade en knoflook-yoghurtdip.
Tip van Karsu:
Iets te pittig? Maak de tapenade zoeter door granaatappelsiroop toe te voegen.
0 reacties