De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gefrituurde groente met pittige paprikatapenade

Ziet dit er niet feestelijk uit? Met deze lekkere groentes en paprikatapenade heb je zo een lekkere snack op tafel.

45 min voorbereidingstijd
groenten

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Ziet dit er niet feestelijk uit? Met deze lekkere groentes en paprikatapenade heb je zo een lekkere snack op tafel.

Bereidingswijze

Gefrituurde groenten 
 
Stap 1: 

Schil de aardappelen en snijd samen met de courgette en aubergine in plakjes. Leg de aardappel- en aubergineplakjes in een kom met water en ½ eetlepel zout. Laat ongeveer 20 minuten staan. Giet daarna af. 

Stap 2: 
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C en frituur de courgette. Schep uit de hete olie en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Frituur daarna de rode en groene pepers, de aubergine en tot slot de aardappel. 
 
Stap 3: 
Meng de komijn met een snuf zout. 
 
Pittige paprikatapenade 
Doe de tomaten, rode ui, peterselie, rode peper, rode paprika, groene peper, optionele sambal en een snuf zout in een keukenmachine en maal grof. Schep in een kom en roer de olijfolie erdoor. 
 
Knoflook-yoghurtdip: 
Rasp de knoflook en meng met de Turkse yoghurt. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om de dip iets te verdunnen. 

Opmaak 
Verdeel de gefrituurde groente op een feestelijke schaal, bestrooi met het komijn-zout en serveer met de pittige paprikatapenade en knoflook-yoghurtdip. 

Tip van Karsu: 
Iets te pittig? Maak de tapenade zoeter door granaatappelsiroop toe te voegen. 

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker