De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

fruitdessert met champagnesabayon

Het perfecte nagerecht om het kerstdiner mee af te sluiten: een fruitdessert met champagnesabayon. Dit gerecht is ook ideaal om als nagerecht te serveren tijdens het diner met Oud en Nieuw!

45 min kooktijd
Fruitdessert met champagnesabayon

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Jasmijn-muntsiroop

Breng de honing met het water aan de kook. Voeg munt en thee toe en laat circa 5 minuten trekken. Schenk de siroop door een zeef en laat afkoelen.

Citroenkletskop

Verwarm de oven voor op 180˚C. Roer de slagroom, suiker en bloem met een garde tot een glad beslag. Rasp de schil van de citroen tot aan het wit en voeg toe aan het beslag. Strijk het beslag met een paletmes zeer dun uit op de bakmat (bakpapier) en herhaal de handeling tot de bakmat (bakpapier) vol is. Houd een tussenruimte aan van circa 3 centimeter. Bak ze in 7-10 minuten goudbruin in de oven. Laat de kletskoppen een minuut afkoelen. Bewaar eventueel in een afgesloten bakje tussen bakpapier.

Fruit en pistachenoten

Schil de mango’s dun af. Zet de vrucht op de smalle kant en snijd de beide lange zijden zo dicht mogelijk langs de platte pit af. Snijd de plakken in gelijke blokjes van circa driekwart centimeter. Druk met een mes de rest van het vruchtvlees van de pit en bewaar in de diepvries voor een saus of smoothie. Schil de kiwi’s, halveer ze over de lengte en snijd in plakken van circa 2 millimeter dik. Snijd de schil van de mandarijnen tot al het wit er af is. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Hak de pistache grof.

Champagne sabayon

Klop de eidooiers met suiker en champagne in een brede pan met dikke bodem luchtig door elkaar. Verwarm op laag vuur en blijf actief kloppen (circa 5 minuten) tot een luchtige maar stevige schuimsaus ontstaat. Beslist niet stoppen met kloppen want dan veranderen de eidooiers in roerei.

Serveren

Verdeel de mango, kiwi en partjes mandarijn over glazen, schenk er een lepel jasmijn-muntsiroop over. Strooi er langs de zijkanten pistachenoten bij. Lepel de sabayon over het fruit en steek er stukjes kletskop in. Bestuif met poedersuiker en garneer met munt.

Niets is zo gezellig als de maand december met al haar feestdagen. Het nieuwe programma 24Christmas biedt tips en tricks en vooral een hoop inspiratie voor kerstmenu’s, de styling en schikking van de tafel, het versieren van je huis, kerstboom en nog veel meer.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker