De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

new york cheesecake

De naam verklapt het al een beetje, maar de cheesecake is een échte New Yorkse klassieker! De taart gemaakt van roomkaas en kandijkoekjes is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens supermakkelijk te maken. Rudolph deelt zijn recept voor zijn klassieke New York cheesecake. 

30 min voorbereidingstijd
120 min (voor)bereidingstijd
Cheesecake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De naam verklapt het al een beetje, maar de cheesecake is een échte New Yorkse klassieker! De taart gemaakt van roomkaas en kandijkoekjes is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens supermakkelijk te maken. Rudolph deelt zijn recept voor zijn klassieke New York cheesecake. 

Bereidingswijze

Voorbereiding 

Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de vulling op kamertemperatuur zijn. Vet de taartvorm of taartring licht in met boter. Bekleed de rand met een lange strook bakpapier en de bodem met een rond vel. Strijk het bakpapier goed glad tegen de beboterde vorm aan. Verwarm de oven voor op 120 °C.  
 
Koekjesbodem 

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en roer de koekkruimels erdoor. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de taartvorm en druk het stevig aan.  

Vulling 

Stap 1: 
Draai alle ingrediënten voor de vulling mooi glad in de keukenmachine.  
OF roer met de hand de roomkaas, suiker en zure room helemaal glad met een spatel. Voeg dan de vanille toe. Zeef de maizena en roer ook die door het gladde roomkaasmengsel. Roer tot slot één voor één de eieren erdoor. Giet de gladde vulling op de koekjesbodem in de vorm.  
 
Tip van Rudolph: 
Probeer wanneer je de vulling met de hand klopt geen lucht in de vulling te kloppen maar blijf rustig roeren. Je mag hiervoor best een garde gebruiken, mits je dit voorzichtig doet. 
 
Stap 2: 
Bak de cheesecake circa 60 minuten in het midden van de oven. Zet hierna de oven uit maar laat de ovendeur nog 20 minuten dicht. Zet de deur dan op een kier met een houten lepel of een handdoek ertussen en laat de cheesecake in de oven nog een uurtje verder afkoelen. Haal daarna uit de oven en zet een nacht in de koelkast om op te stijven. 

Stap 3: 
Haal de taart uit de vorm en verwijder voorzichtig het bakpapier. Laat de cheesecake een uur op temperatuur komen uit de koelkast. Snijd daarna met een groot koksmes in punten. Dompel tussendoor in warm water zodat de cheesecake niet blijft plakken. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

Maak kennis met ons allernieuwste programma: Eerste Hulp Bij Bak-Ongelukken. In het programma schiet meesterkok en meester patissier Rudolph van Veen enthousiaste thuisbakkers te hulp wanneer zij tegen veelvoorkomende bakproblemen aanlopen. 

Facebook Banner 828x475.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

4 reacties

Heerlijk!
Roos Nieweg
29-03-2023
Echt super lekker en als je de instructies volgt komt het ook echt perfect uit de oven. Ik heb er na bakken nog een gelei van bramen overheen gedaan. Dan droogt de bovenkant wat minder snel uit in de koelkast en het staat leuk als je een stuk afsnijdt ;) Wil je het helemaal feestelijk maken dan kan je er nog een toef slagroom met wat bastognekoekkruimels daaroverheen op doen.
Martin Wolvers
23-04-2023
Superlekker! Ik heb het recept precies opgevolgd, ook qua temperatuur en hoe lang afkoelen en de grootte van de springvorm e.d., heb alleen wat geraspte citroenschil toegevoegd, maar na 24 uur in de koelkast was hij helaas in het midden nog niet helemaal opgestijfd. Niet dat dat aan de smaak afdeed 😉 maar ik ben benieuwd hoe ik dit een volgende keer kan voorkomen. Any suggestions?
Jeltske Boogaard
03-10-2023
Perfect gelukt 👌
Leja Van nispen
14-04-2024

Ook lekker