Voorbereiding
Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de vulling op kamertemperatuur zijn. Vet de taartvorm of taartring licht in met boter. Bekleed de rand met een lange strook bakpapier en de bodem met een rond vel. Strijk het bakpapier goed glad tegen de beboterde vorm aan. Verwarm de oven voor op 120 °C.
Koekjesbodem
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en roer de koekkruimels erdoor. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de taartvorm en druk het stevig aan.
Vulling
Stap 1:
Draai alle ingrediënten voor de vulling mooi glad in de keukenmachine.
OF roer met de hand de roomkaas, suiker en zure room helemaal glad met een spatel. Voeg dan de vanille toe. Zeef de maizena en roer ook die door het gladde roomkaasmengsel. Roer tot slot één voor één de eieren erdoor. Giet de gladde vulling op de koekjesbodem in de vorm.
Tip van Rudolph:
Probeer wanneer je de vulling met de hand klopt geen lucht in de vulling te kloppen maar blijf rustig roeren. Je mag hiervoor best een garde gebruiken, mits je dit voorzichtig doet.
Stap 2:
Bak de cheesecake circa 60 minuten in het midden van de oven. Zet hierna de oven uit maar laat de ovendeur nog 20 minuten dicht. Zet de deur dan op een kier met een houten lepel of een handdoek ertussen en laat de cheesecake in de oven nog een uurtje verder afkoelen. Haal daarna uit de oven en zet een nacht in de koelkast om op te stijven.
Stap 3:
Haal de taart uit de vorm en verwijder voorzichtig het bakpapier. Laat de cheesecake een uur op temperatuur komen uit de koelkast. Snijd daarna met een groot koksmes in punten. Dompel tussendoor in warm water zodat de cheesecake niet blijft plakken.
ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN
4 reacties