Sushi-sandwich
-
Spoel de rijst tot het water helder is. Bereid de sushirijst met 800 ml water en een snufje zout in de rijstkoker of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Snijd de komkommers in reepjes. Schil en snijd de bieten in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes.
-
Snijd de garnalen over de rug iets open. Leg tussen 2 stukken slagersfolie en sla plat (bijvoorbeeld met de achterkant van een pan).
-
Snijd driekwart van de tonijn in brede repen. Verhit een koekenpan en schroei de tonijnrepen rondom aan in de hete pan. Laat even rusten.
-
Snijd tartaar van de overige tonijn en maak aan met mayonaise, wasabi en sojasaus naar smaak.
-
Spreid de gekookte rijst uit over een wijde schaal en laat afkoelen.
-
Besprenkel de rijst met de sushiazijn. Schep om, totdat alle korrels mooi glanzend zijn. Laat afkoelen.
-
Snijd de geschroeide tonijn in mooie plakjes.
-
Presenteer de norivellen, rijst, biet, komkommer, gamba-sashimi, tataki (geschroeide tonijn), tonijntartaar, sojasaus, wasabi, gember en furikake of sesam in verschillende kommetjes en schalen. Zet alles op tafel. Geef er een kom water bij om de sandwich te kunnen vastplakken.
-
Aan tafel: Neem een norivel. Maak je vingers nat en maak een vierkantje van rijst dwars op de gladde kant van het norivel. Doe er vulling naar wens op. Vouw de nori om de vulling heen en ‘plak’ vast met water. Halveer en eet met sojasaus of mayonaise, gember en wasabi naar smaak.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties