De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bacon-maple brownies

Bacon in brownies? Dit is enorm populair in De Verenigde Staten, maar ook in Nederland worden ze steeds meer gegeten. Durf jij het aan?

Direct naar recept
Bacon-maple brownies

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bacon in brownies? Dit is enorm populair in De Verenigde Staten, maar ook in Nederland worden ze steeds meer gegeten. Durf jij het aan?

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 °C. Bak de plakjes bacon krokant in een droge koekenpan en laat ze daarna afkoelen op keukenpapier.  

Vet de bakvorm in met een beetje boter en bekleed met een velletje bakpapier. Roer in de mixer de boter met de cacaopoeder en de ahornsiroop glad. Voeg de poedersuiker en de suiker toe en meng totdat dit goed is opgenomen. Voeg één voor één de eieren toe en laat de mixer net zolang draaien tot de eieren in het beslag zijn opgenomen. Voeg de bloem toe en mix kort totdat de bloem goed door het beslag gemengd is. Breek of snijd de bacon in stukjes en spatel door het beslag.  

Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk glad. Verdeel de pecannoten erover. Bak de brownie in de oven in circa 60 minuten gaar. Laat de brownie volledig afkoelen. Snijd de brownie in stukjes. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >  BEKIJK

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.