De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witlofgratin met kaas, rösti en ham

Deze witlofgratin met kaas, rösti en ham van Wim Ballieu is op zijn Vlaams gezegd 'zalig'.

20 MIN
Witlofgratin met kaas, rösti en ham

Een recept van

Wim Ballieu

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Snijd de harde kern aan de onderkant uit elk stronkje witlof; zorg dat er geen blaadjes loskomen.

Smelt in een hapjespan 25 gram boter in 100 ml water. Leg de witlof in de pan en stoof de stronkjes afgedekt in 10 minuten beetgaar. Laat de witlof iets afkoelen en knijp het vocht uit de stronkjes. Smelt weer 25 gram boter in de pan. Bak de witlof in 5 minuten rondom bruin.

Smelt in een sauspan de resterende 30 gram boter. Voeg de bloem toe en bak 2-3 minuten zonder te kleuren. Schenk al roerende met een garde langzaam de melk erbij en laat zachtjes kokend binden tot een gladde saus. Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper.

Wikkel de witlof in de ham en leg de rolletjes naast elkaar in de ovenschaal. Schenk de saus erover. Meng de rösti met de kaas en verdeel over de witlof. Bak de witlofgratin in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Hier vind je meer lekkere recepten voor het paasmenu.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker