Wim Ballieu
Chef
- Specialiteiten
-
“Authentiek en Vlaams comfortfood met een moderne twist. Gevulde gehaktballen met stoemp.”
- Inspiraties
-
“Mijn grootmoeder, die me de basis van de Vlaamse keuken, boerderij leerde. Ik krijg ook veel inspiratie door de vibe, creativiteit en vakmanschap die in een stad (zoals Brussel- mijn thuisbasis) hangt.”
- Favoriete ingrediënten
-
“Lokale producten zoals seizoengroenten en ambachtelijk gehakt.”
- Favoriete recept
-
"Da’s moeilijk kiezen! Maar balletjes op z’n Luiks en aardappel-pompoen-gratin zijn een paar van m’n favorieten."

Mijn programma's
-
De Streken van Wim
Onze Vlaamse kok Wim Ballieu steekt in de nieuwe reeks ‘De Streken van Wim’ de grens over voor een culinaire roadtrip door Nederland. Tien afleveringen lang maakt hij klassieke Belgische gerechten op basis van de beste Hollandse ingrediënten.
-
Goe GebakkenIn Goe Gebakken laat de Vlaamse Wim Ballieu je watertanden bij zijn verrukkelijke zoete creaties.
-
Toeters en Bellen
In Toeters & Bellen maken Wim Ballieu en Elke Van Mello van elk feestje een onvergetelijke gebeurtenis. Met eenvoudige, originele ideeën geven ze het huis, de tuin en de feesttafel een persoonlijke touch.