De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Wim Ballieu

Chef
Specialiteiten
“Authentiek en Vlaams comfortfood met een moderne twist. Gevulde gehaktballen met stoemp.”
Inspiraties
“Mijn grootmoeder, die me de basis van de Vlaamse keuken, boerderij leerde. Ik krijg ook veel inspiratie door de vibe, creativiteit en vakmanschap die in een stad (zoals Brussel- mijn thuisbasis) hangt.”
Favoriete ingrediënten
“Lokale producten zoals seizoengroenten en ambachtelijk gehakt.”
Favoriete recept
"Da’s moeilijk kiezen! Maar balletjes op z’n Luiks en aardappel-pompoen-gratin zijn een paar van m’n favorieten."
Wim Ballieu

Waar kun je mij van kennen?

“Je kent me misschien van mijn restaurants Balls & Glory in België of van de Buurttafel on Tour die in Nederland jaarlijks uitgezonden wordt in samenwerking met Aviko of van de receptboeken die ik samen met hen maak. We reizen tijdens zo’n tour door Europa om mensen samen te brengen en te inspireren met eenvoudige en heerlijke gerechten. Ook kun je me kennen van mijn kookboeken of van de Belgische televisie.”

Waarom ben ik gaan koken?

“Ik wilde mensen samenbrengen rond de tafel en laten zien hoe eten niet alleen vult, maar ook verbindt. Het creëren van eerlijke, smaakvolle gerechten is mijn manier om verhalen te vertellen.”

Waarom ben ik gaan koken?

“Ik ben te zien in het programma Kerstproeven met Wim, waarin ik mijn feestelijke gerechten deel en laat zien hoe je zonder stress een heerlijke kersttafel maakt.” Eerder was ik op 24Kitchen te zien met de programma’s ‘De Streken van Wim’ en ‘Goe gebakken’.”

Mijn programma's

  • De Streken van Wim
    De Streken van Wim

    Onze Vlaamse kok Wim Ballieu steekt in de nieuwe reeks ‘De Streken van Wim’ de grens over voor een culinaire roadtrip door Nederland. Tien afleveringen lang maakt hij klassieke Belgische gerechten op basis van de beste Hollandse ingrediënten.

  • Goe Gebakken
    Goe Gebakken
    In Goe Gebakken laat de Vlaamse Wim Ballieu je watertanden bij zijn verrukkelijke zoete creaties.
  • Toeters en Bellen
    Toeters en Bellen

    In Toeters & Bellen maken Wim Ballieu en Elke Van Mello van elk feestje een onvergetelijke gebeurtenis. Met eenvoudige, originele ideeën geven ze het huis, de tuin en de feesttafel een persoonlijke touch.

     

Mijn recepten

  • Aardappelpartjes met parmezaan en jalapeñodip

    Zoekende naar het ultieme bijgerecht voor kerst? Deze aardappelpartjes met Parmezaanse kaas en jalapeñomayo zijn verslavend lekker.

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Wim Ballieu
    Wim Ballieu
  • Pastinaaksoep met een bladerdeegdakje

    Kerst is niet compleet zonder soep en een bladerdeeghapje. Dit recept voor pastinaaksoep met pancetta brengt het beste van beide samen.

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 20 min
    Een recept van Wim Ballieu
    Wim Ballieu
  • Gegratineerde witlof met stoofpeer, rösti en gruyère

    Sappige stoofpeertjes tijdens de feestdagen? Absoluut onmisbaar. Gooi ze dit jaar eens op een bord met gegratineerde witlof en krokante rösti’s.

    voorbereidingstijd 20 min
    oventijd 20 min
    Een recept van Wim Ballieu
    Wim Ballieu
  • Groene asperges met kaasgratin en gepocheerd eidooier

    Deze aardappelgratins met boerenkaas, gepocheerde eidooier en groene asperges stelen de show op jouw kersttafel.

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 25 min
    Een recept van Wim Ballieu
    Wim Ballieu
Toon alle recepten van Wim Ballieu

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.