Kip in paprikasaus met tagliatelle
-
Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg de tagliatelle toe. Breng opnieuw aan de kook en kook de pasta op laag vuur in ca. 8 minuten al dente. Roer de pasta af en toe door.
-
Breng de kipfilets op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
-
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets voor ongeveer 5 minuten per kant op middelhoog vuur of totdat ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Zet de kipfilets even weg op een bord.
-
Laat de pot met gegrilde paprika’s uitlekken en doe ze daarna met de knoflook, tijm, cayennepeper (optioneel) en 1 el olijfolie in een blender en pureer tot een glad mengsel.
-
Doe de gepureerde paprikasaus in dezelfde koekenpan en laat het een paar minuten sudderen op laag vuur. Voeg de blokjes roomboter en 2 el Parmezaanse kaas toe en roer regelmatig door totdat alles is gesmolten. Voeg dan de kipfilets weer toe aan de pan en laat het geheel nog 3-5 sudderen totdat de kip helemaal gaar is.
2 reacties