Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een cakevorm in met boter en bekleed deze met bakpapier.
Appel-pecanvulling
Stap 1:
Schil en snijd de appels eerst in kwarten en daarna in plakjes. Hak de pecannoten grof. Smelt de boter.
Stap 2:
Meng in een kom de appels, boter, basterdsuiker, gehakte pecannoten en kaneelpoeder en zet dit even weg.
Beslag
Stap 1:
Meng in de mixer met het roerwerk de suiker, crème fraiche, eieren en de vanille glad.
Stap 2:
Meng het meel, baksoda en het bakpoeder. Voeg het meelmengsel en het zout toe aan het beslag en laat nog even kort draaien tot alles gemengd is.
Stap 3:
Giet de helft van dit beslag in de cakevorm en verdeel de appelvulling hierover. Giet de rest van het beslag in de vorm en roer met een lepel een paar keer goed door het beslag om een marmereffect te krijgen.
Stap 4:
Bak het brood circa 60 minuten in de oven en laat het na het bakken eerst 10 minuten afkoelen in de vorm. Keer de vorm daarna om op een rooster en laat het brood volledig afkoelen.
Kaneelglazuur
Meng het water, poedersuiker en de kaneelpoeder tot een glazuur. Bestrijk het appel-kaneelbrood met het glazuur. Laat uitharden.
2 reacties
Dat is vervelend om te horen. Wij hebben even getest. De WhatsApp-functie lijkt vooral te werken bij het gebruik van een mobiel. De printfunctie werkt zowel op mobiel als een computer. Laat je ons weten of het lukt?
Groeten,
Team-24Kitchen