De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appel-kaneelcake

Deze multifunctionele cake is lekkere op ieder moment van je dag. Eet hem bij het ontbijt, tussendoor of als nagerecht met een toefje verse slagroom of een bolletje vanille ijs. Wij zijn er dol op.

30 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
Appel-Kaneelbrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze multifunctionele cake is lekkere op ieder moment van je dag. Eet hem bij het ontbijt, tussendoor of als nagerecht met een toefje verse slagroom of een bolletje vanille ijs. Wij zijn er dol op.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een cakevorm in met boter en bekleed deze met bakpapier.

Appel-pecanvulling 

Stap 1: 
Schil en snijd de appels eerst in kwarten en daarna in plakjes. Hak de pecannoten grof. Smelt de boter. 

Stap 2: 
Meng in een kom de appels, boter, basterdsuiker, gehakte pecannoten en kaneelpoeder en zet dit even weg. 

Beslag 

Stap 1: 
Meng in de mixer met het roerwerk de suiker, crème fraiche, eieren en de vanille glad. 

Stap 2: 
Meng het meel, baksoda en het bakpoeder. Voeg het meelmengsel en het zout toe aan het beslag en laat nog even kort draaien tot alles gemengd is. 

Stap 3: 
Giet de helft van dit beslag in de cakevorm en verdeel de appelvulling hierover. Giet de rest van het beslag in de vorm  en roer met een lepel een paar keer goed door het beslag om een marmereffect te krijgen. 

Stap 4: 
Bak het brood circa 60 minuten in de oven en laat het na het bakken eerst 10 minuten afkoelen in de vorm. Keer de vorm daarna om op een rooster en laat het brood volledig afkoelen. 


Kaneelglazuur 
Meng het water, poedersuiker en de kaneelpoeder tot een glazuur. Bestrijk het appel-kaneelbrood met het glazuur. Laat uitharden. 

 

 

 

 

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Heerlijk recept, maar waarom kan ik het niet printen of naar WhatsApp sturen ?
Clara van Meel
28-04-2024
Hi!

Dat is vervelend om te horen. Wij hebben even getest. De WhatsApp-functie lijkt vooral te werken bij het gebruik van een mobiel. De printfunctie werkt zowel op mobiel als een computer. Laat je ons weten of het lukt?

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
02-05-2024

Ook lekker