Pasta met gerookte zalmsnippers
-
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Snipper de sjalot en hak de knoflook grof. Ris de blaadjes van de tijm.
-
Giet een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook, sjalot en tijm met een flinke snuf zout en zwarte peper. Blus af met de slagroom.
-
Maak een papje van de maizena met 3 el water en voeg dit al roerend toe aan de saus. Laat even meekoken tot het wat dikker is geworden.
-
Schep nu de pasta, de Parmezaanse kaas en de zalmsnippers door de saus en warm nog even door op laag vuur. Bestrooi met basilicumblaadjes en wat zwarte peper.
-
Schaaf met een kaasschaaf linten van de courgette. Maak een dressing van het citroensap, citroenrasp, de honing en olijfolie en meng dit met de courgette linten. Breng op smaak met zout en peper.
5 reacties