Quiche
Verwarm de oven voor op 160° en haal de bakplaat eruit. Spoel de zuurkool af met koud water en doe het in een grote kom. Kluts de eieren in een kom met een garde en giet daarna de room erbij. Kluts nog even goed door en giet het mengsel bij de zuurkool. Snijd de rookworst in blokjes en meng deze samen met de spekblokjes door de zuurkool heen. Leg de bladerdeeg-vellen op een oven-bakplaat, hang ze ca 3 centimeter over de rand van de plaat en zorg dat de vellen aan elkaar plakken.
Prik met een vork wat gaatjes in de vellen. Verspreid het zuurkoolmengsel over het bladerdeeg op de bakplaat en zet de plaat 75 minuten in de oven. Laat de quiche daarna een nacht opstijven in de koelkast. Snijd de randen van de quiche af en snijd ze in stukken van ca 5 centimeter. Snijd de augurkjes in kleine stukjes en meng deze met de zure room, peper en zout. Gebruik dit als dip voor de quiche-randen. Snijd de rest van de quiche in vierkante stukken van ca 10 centimeter.
Eendenbout
Smelt de ganzenvet op een laag vuurtje tot olie. Leg de eendenbouten in een grote pan en bestrooi ze met zeezout. Doe de laurierblaadjes, de rozemarijn, de tijm, de knoflook en de ganzenvetolie erbij. Zet de pan op een laag vuurtje en gaar de bouten in 6 tot 7 uur tot het vlees loslaat van het bot. Pluk in een pan het vlees van het bot en doe er 10 eetlepels van de ganzenvetolie, zout, peper en de wijn bij. Zet de pan even op een laag vuurtje tot het vlees weer warm is.
Serveren
Leg een stuk quiche op en bord en serveer daaromheen de geplukte eend.
0 reacties