Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng het bietensap aan de kook.
Pel en snipper de ui.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, risottorijst en roze peper op laag vuur.
Schil en snijd de bieten in kleine blokjes. Voeg toe aan de rijst en fruit kort mee.
Voeg beetje bij beetje bietensap toe zodat de risottorijst langzaam gaart en mooi paars kleurt. Laat de rijst in circa 20 minuten gaar worden.
Snijd de geitenkaas in plakken.
Verdeel de pompoenpitten en notenmix over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met honing en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de plakken geitenkaas erbovenop en bak het geheel circa 10 minuten in de oven.
Breng de risotto op smaak met een scheutje frambozenazijn, zout en versgemalen peper.
Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan de risotto.
Hak de rucola een paar keer door en voeg toe aan de risotto.
Serveren:
Schep de risotto in een diep bord. Bestrooi met wat extra rucola en de noten uit de oven en leg de geitenkaas erbovenop.
0 reacties