Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water met een beetje zout aan de kook.
Schil de aardappels en kook ze in de pan met water in circa 20 minuten gaar.
Maak van aluminiumfolie ringen en leg ze op een bakplaat.
Bestrijk de fillodeegvellen met olie en leg ze per 2 op elkaar. Bestrooi met zout en versgemalen peper.
Leg ze in de cirkels en bak het filodeeg in de oven in circa 10 minuten krokant en goudbruin.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de paddenstoelen in circa 10 minuten krokant. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in dunne ringetjes.
Snijd de komkommer in lange parten en daarna in schuine stukken.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken.
Giet de aardappels af en stoom droog. Pureer de aardappels fijn met een pureestamper, voeg een ei toe en roer er een scheutje olijfolie en de prei erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Schep voorzichtig aardappelpuree in de fillodeegbakjes.
Pluk de litte gem en steek deze in de aardappelprei-puree. Verdeel de komkommer, avocado en de paddenstoelen erover.
Meng de wasabi door de mayonaise en schep toefjes in de krokante fillobakjes.
0 reacties