Gegrild brood
Stap 1:
Snijd het brood in dikke plakken. Besprenkel het brood met een beetje olijfolie. Verwarm een koekenpan en grill het brood om en om in circa 6 minuten goudbruin en krokant.
Stap 2:
Pel de knoflookteen, halveer en wrijf het brood ermee in.
Crostini nero
Stap 1:
Spoel de kippenlevers schoon onder koud stromend water en dep goed droog.
Stap 2:
Snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de salie en de ui op middelhoog vuur circa 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kippenlevers toe en bak circa 2-4 minuten.
Stap 3:
Hak de kappertjes grof door en snijd de ansjovisfilets in stukjes. Voeg toe aan de pan en bak nog circa 2 minuten. Blus af met 75 ml van de Vin Santo en laat nog een paar minuten zachtjes sudderen.
Stap 4:
Pureer het geheel fijn met de staafmixer of blender. Breng op smaak met de rest van de Vin Santo, peper en de boter. Pureer nog even zodat alles goed gemengd is.
Stap 5:
Besmeer ½ van de crostini’s met de kippenleverpasta.
Bruschetta
Stap 1:
Snijd de knoflook fijn, de pomodori-tomaten in gelijke stukjes en de basilicum in reepjes.
Stap 2:
Meng in een kom de knoflook, pomodori-tomaten, basilicum en een scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Stap 3:
Verdeel het tomatenmengsel royaal over de andere helft van het gegrilde brood.
Stap 4:
Serveer de crostini nero en de bruschetta op een houten plank of schaal.
0 reacties