De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Citrustaart met witte chocolademousse

80 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Citrustaart met witte chocolademousse

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, suiker en het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de taartpan in. Rol het deeg over een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van 5 millimeter en bekleed de bakvorm ermee. Prik gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul met de blindbakbonen. Bak de bodem circa 20 minuten en verwijder het bakpapier en de blindbakbonen. Bak de bodem nog eens circa 20 minuten. Laat afkoelen en besmeer de bodem met een dun laagje sinaasappeljam.

Witte chocolademousse
Week de gelatine in ruim koud water. Breng 100 milliliter slagroom met de suiker aan de kook. Hak de chocolade en giet de gekookte room erop. Klop de rest van de slagroom tot yoghurtdikte. Verwarm de sinaasappellikeur en los de gelatine erin op. Meng door de chocolademassa. Laat het chocolademengsel op ijswater afkoelen. Spatel de opgeklopte slagroom door het chocolademengsel zodra het dikker wordt. Giet de mousse op de blindgebakken bodem.

Glanslaag
Week de gelatine in ruim koud water. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Breng het water met de suiker en het citroensap aan de kook tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de jam toe. Los de gelatine erin op en roer goed door. Laat de gelei afkoelen tot 40 ºC.

Citrusfruit
Schil en snijd het citrusfruit in partjes. Laat uitlekken en leg ze dakpansgewijs op de taart. Bestrijk het citrusfruit met de glanslaag.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.