Snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de uien. Snijd de winterpeen en knolselderij in blokjes. Snijd de prei in stukjes. Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en bak het vlees aan. Voeg de gerst, groente, laurier en bouillon toe. Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken. Roer de bloem door de room en roer het door de soep. Laat nog circa 15 minuten koken en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen of borden en bestrooi met gesneden bieslook.
Dit recept komt uit de aflevering over St Moritz van het programma The Taste of Life Travel.
Een heerlijke Zwitserse gerstsoep met knolselderij, prei en vlees!
1 reactie
Ik kwam vroeger als kind tot op volwassen leeftijd al in Zwitserland in het Engadin (Sankt Moritz, Celerina, Pontresina enz.) . Het is zo leuk om dit recept hier te treffen.
Enige is: het is Bündner i.p.v. Bundner en ook geen Budner. (ik neem aan dat dit een typefoutje is (slordig ☺) .
Het recept is heel goed. Vriendelijke groet, Nicolette