24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Bonbonei

Rating 3/5

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Snijd voorzichtig het kapje van de eieren en haal de inhoud eruit. Zet de eieren met de open kant naar beneden in een bakblik en zet ze 4 minuten in de oven.

Advocaat
Week de gelatine in koud water. Meng de eidooier met de suiker en jenever. Gaar het eimengsel al roerend au bain marie tot de eidooiers gaar en gebonden zijn en haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer de gelatine door de advocaat. Laat de advocaat afkoelen.

Praline ganache
Breng de room aan de kook, los de chocolade erin op en roer de hazelnootpasta en de boter erdoor. Laat de ganache iets afkoelen.

Nougatine
Rooster de hazelnoten. Karamelliseer de suiker en meng de hazelnoten erdoor. Verdeel de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze afkoelen. Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn tot nougatine.

Meng de nougatine door de ganache en schep de ganache in een spuitzak. Spuit de eierdopjes voor de helft vol met de ganache en zet ze 10 minuten in de koelkast. Klop de slagroom tot yoghurt dikte en schep een eetlepel room in de eieren. Schep in het midden van de room een theelepel advocaat

Tip: Voor kinderen kun je in plaats van advocaat banketbakkersroom gebruiken. De rest van de advocaat kan je prima nog enkele dagen koel bewaren.

Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen