Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Rasp de gember fijn. Rasp de knoflook fijn. Snijd de paksoi in de lengte in vieren. Snijd de Chinese kool in grove stukken. Snijd de bosui in schuine plakjes. Snijd de limoen in partjes.
-
Meng de sojasaus, mirin, sesamolie, gember en knoflook in een ondiepe schaal. Leg de zalm in deze zelfgemaakte teriyakisaus. Laat 15 minuten marineren en keer halverwege om.
-
Kook de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking net aan gaar.
-
Verdeel de Chinese kool, paksoi, bimi en parelgort over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de zalm tussen de groente en verdeel de teriyakisaus over de bakplaat. Bak de traybake met zalm voor 15 minuten in de oven.
-
Verdeel de Chinese kool, paksoi, bimi en parelgort over de borden. En verdeel daarna de zalm. Maak af met wat bosui en een partje limoen.
0 reacties