Loaded fries met gehakt
- 
        Verwarm de oven voor op 220 °C . 
- 
        Schep de zoete-aardappelfriet, maïzena, olie en 1 el burrito nacho kruidenmix in een kom door elkaar. 
- 
        Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 min. in de oven. Schep halverwege de baktijd om. 
- 
        Snijd de tomaten in blokjes van ca. 1 cm. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk. Schep de tomaat en ui in een kommetje om. 
- 
        Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en rul het gehakt. Spoel de kidneybonen met de mais af. 
- 
        Voeg de rest van de kruidenmix met 15 g boter toe aan het gehakt en bak kort mee. Schep de kidneybonen met de mais erdoor. 
- 
        Smelt de rest van de boter in een pan. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk de melk erbij en klop met een garde glad. 
- 
        Rasp de cheddar grof, voeg in delen toe en meng al roerende tot een gladde saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 
- 
        Schep de zoete-aardappelfriet in een grote schaal. Verdeel het gehakt, kidneybonen, mais, tomaat en rode ui erover. Giet de kaassaus over de schaal en garneer met de zure room. 
 
 
 
       
   
 
 
   
 
   
 
   
 
   
   
   
   
       
 
   
   
 
  
0 reacties