Rucola, raketsla of notensla

Rucola wordt al sinds de middeleeuwen rond het Middellandse Zeegebied geteeld. Je kunt rucola ook tegenkomen onder de naam raketsla of notensla. Koop je rucola in de winkel? Let er dan op dat de blaadjes klein en donkergroen zijn, dan hebben ze de meeste smaak.

Gerechten met rucola

In wezen is rucola de jonge blaadjes van mosterdkruid. Het heeft een pittige, bittere, noot-achtige smaak en kan rauw gegeten worden. Dit zorgt ervoor dat de slasoort op allerlei manieren gebruikt kan worden. Van topping op een pizza, vermalen tot pesto, als salade of als pittige kick door een stamppot. Hieronder delen we onze favoriete recepten met rucola.

Broodpizza met gegrilde groenten en feta

Broodpizza met gegrilde groenten en feta

Bekijk
Barbecue beer canned chicken met citrussalade

Beer can chicken op de bbq met rucola-citrussalade

Bekijk
Pasteibakjes

Runderpasteitjes met rucola-preisalade

Bekijk
Italiaanse salade met gegrilde biefstuk, balsamico-dressing en zongedroogde tomaatjes

Italiaanse salade met gegrilde biefstuk, balsamico-dressing en Parmezaanse kaas

Bekijk
Aardappelsalade met rucola en katenspek

Aardappelsalade met rucola en katenspek

Bekijk
Groentespaghetti

Groentespaghetti met heilbot, rucolapesto en saffraansabayon

Bekijk
Rucola stamppot met Schots ei

Rucolastamppot met slavinken

Bekijk
Stokbroodje met tomatensalsa, pastrami en rucola

Stokbroodje met tomatensalsa, pastrami en rucola

Bekijk
Zelfgemaakte pizza met rucola

Zelfgemaakte pizza met rucola

Bekijk