In deze aflevering gaat Janny op pad om te kijken hoe het met onze snackcultuur zit. Want uit onderzoek is gebleken dat 4 op de 10 Nederlanders minstens 1 keer per week een snack uit de frituur eet. Om hier meer over te ontdekken, bezoekt Janny een snackbar waar alles al jarenlang vers en volgens authentiek recept wordt bereid. Ze ontdekt hier wat de populairste snack is van toen en nu. Ook gaat ze op bezoek bij een Brabantse snackbar die al generatie op generatie wordt doorgegeven. De friet worden nog steeds gemaakt volgens oud en vertrouwd recept.
Snack van de toekomst
Maradonnie, oftewel rapper Donnie is een echte fijnproever, maar hij is ook gek op snacks. Donnie rapt al sinds zijn jeugd maar is begonnen als kok. Samen met Janny duikt hij gezellig de keuken in. Hier steken ze een veelgegeten snack in een nieuw (vegan) jasje. Een andere plek waar ze klassiekers in een nieuw jasje steken, vind je in Rotterdam. Janny proeft hier bijzondere variaties van de kroket. Denk aan een vulling van pekingeend, rendang of zelfs zuurkool.Of deze bijzondere snacks lekker vind, zie je in de nieuwste aflevering van de Smaak Van Nederland.
Nieuwsgierig naar deze aflevering? Bekijk vanavond De Smaak van Nederland om 22.00 uur op 24Kitchen