In Jamie Cooks Italy reist Jamie Oliver door allerlei prachtige regio's in Italië en geeft hij ons een kijkje in de lokale Italiaanse keuken. Dit seizoen gaat hij naar de Eolische eilanden, Apulië, Napels, Basilicata, Sicilië, Toscane, Rome en Piëmont.
Jamie Cooks Italy: deze locaties bezoekt Jamie

Eolische eilanden
De Eolische eilanden liggen enkele kilometers ten noorden van Sicilië en zijn alle zeven erg verschillend. Hun naamt stamt af van de Griekse god van de wind, Aiolos.
Op zondag 19 augustus bezoekt Jamie de Eolische eilanden.

Puglia
Puglia staat bekend om de populaire Italiaanse keuken. De welvarende regio vestigt zich in het zuidoosten en heeft haar rijkdom te danken aan het vruchtbare vlakke land. In deze regio is de productie olijfolie het hoogst.
Op zondag 26 augustus bezoekt Jamie Puglia.

Napels
De havenstad Napels is de derde grootste stad van Italië. Hier ligt de oorsprong van de welbekende pizza en zeevruchten zijn ook erg populair in deze regio.
Op zondag 2 september bezoekt Jamie Napels.

Basilicata
Het in het zuiden gelegen Basilicata is misschien wel de meest onontdekte regio van Italië. De streek staat bekend om haar fantastische wijnen en verrassende maar gevarieerde gerechten.
Op zondag 9 september bezoekt Jamie Basilicata.

Sicilië
Sicilië is het grootste Italiaanse eiland in de Middellandse Zee. Het eiland heeft een fascinerende lokale keuken, waaronder de verukkelijke Siciliaanse gebakjes.
Op zondag 16 september bezoekt Jamie Sicilië.

Toscane
Deze beeldschone regio ligt midden in Italië. In deze streek staan eten en drinken hoog in het Vaandel. Jamie gaat opzoek naar de delicatessen van de lokale keuken van Toscane.
Op zondag 23 september bezoekt Jamie Toscane.

Rome
Rome is de welbekende hoofdstad van Italië. Deze culinaire stad heeft een heerlijke keuken, waar Jamie je een kijkje in zal geven.
Op zondag 30 september bezoekt Jamie Rome.

Piëmonte
Piëmonte ligt in het noordwesten van Italië, waar de Italiaanse Alpen zich bevinden. De streek staat onder andere bekend om haar fantastische Parmezaanse kaas.
Op zondag 7 oktober bezoekt Jamie Piëmonte.

Ook interessant
- Zo leef je authentiek in Dingle
- Zo leef je als een echte Dubliner
- Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
- Is kwark gezonder dan yoghurt?
- Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
- 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
- Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
- Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
- Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
- Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
- In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
- Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
- Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
- Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
- Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
- Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer
- Op zoek naar de beste roti in Utrecht met Amber Brantsen
- Jamie Westland onthult zijn favoriete plekken in Den Haag
- Foodtrends: Wat eten we in 2025?
- 7x smaakvolle budgetproof recepten voor iedereen