De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kerstpasta

Wil je een feestelijk maar makkelijk gerecht op tafel zetten? Maak deze kerstpasta! Jamie Oliver deelt zijn verrassende recept.

16 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
One-pan Wonders kerst Kerstpasta

Een recept van

Jamie Oliver

Miniatuur

Pasta tijdens de feestdagen niet feestelijk genoeg? Zeker niet! Deze kerstpasta is écht een knaller. Net als mijn andere verrassende kerstrecepten.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Zet de waterkoker aan.

  2. Snijd de lasagnevellen met koekuitstekers of een scherp mesje in feestelijke vormpjes, en verwijder de snijrestjes.

  3. Knijp het worstvlees uit het velletje en draai er kleine balletjes van.

  4. Snijd de bacon in dunne reepjes. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen.

  5. Pluk de salieblaadjes, rasp de parmezaan fijn en zet een koekenpan van 28 cm op hoog vuur.

  6. Giet een klein scheutje olijfolie in de hete pan, doe de vleesballetjes en reepjes bacon erbij en schep ze regelmatig om.


  7. Voeg, wanneer de balletjes en bacon licht goudbruin zijn, de uienringen en salie toe, verkruimel de kastanjes erbij en bak het mengsel 2 minuten.

  8. Doe de pastavormpjes in de pan en giet er voorzichtig zoveel kokend water bij dat alles net onder staat – ongeveer 300 ml.

  9. Laat de boel 4 minuten koken, of tot de pasta het meeste water geabsorbeerd heeft, en blijf regelmatig roeren tot je een fluweelzachte saus hebt. Verdun hem eventueel met een extra scheutje water.

  10. Draai het vuur uit, roer de parmezaan erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Maak de pasta af met een paar raspen nootmuskaat naar smaak, en desgewenst een paar drupjes extra vierge olijfolie. 

In de kersteditie van One-pan Wonders laat Jamie zien hoe je je kerstgerechten bereid in slechts één pan. Zo zet je een heerlijk kerstdiner op tafel met zo min mogelijk afwas.

Jamie Oliver

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.